Hyttetyper på Lysøya

Koia ModerneGod arkitektur roper ikke. Det gjør ikke denne hytta heller. Med den enkle bygningskroppen, de enkle detaljene og det lette, slanke taket får Koia en stillferdig fremtoning i omgivelsene.


Den smale, vannrette trekledningen og de sammenhengende vindu- og platefeltene understreker den stramme arkitekturen. Inngangspartiet er inntrukket, det samme er terrassen i gavlen.


Hyttas planløsning er ryddig og oversiktlig. Den inneholder to soverom, bad, bod, vindfang og åpen stue-/kjøkkenløsning. Takvinkelen på 30 grader gir dessuten plass til en romslig oppbevarings- eller overnattingshems. Store vinduer slipper inn mye lys, og den åpne himlingen i stua og kjøkkenet øker romfølelsen.

Svaberg


Her er det utsikten, naturen, vær og vind som dominerer designet. Rause glassflater og skyvedører åpner hytta mot naturen. Terrassen går i flere nivåer i fronten og de gedigne treplattingene skaper et ekstra rom ute. 

At hytta i tillegg er formet som
en hestesko gjør at uteområdet blir godt skjermet og får lite innsyn utenfra.


Svaberg inneholder tre soverom, to bad, vaskerom, garderoberom, innvendig
og utvendig bod samt det store oppholdsrommet bestående av kjøkken, stue og hall. 


Det flotte ute-/inneatriet vil være et yndet samlingssted – perfekt for å oppleve lange, stemningsfulle sommerkvelder og nyte utsikten mot sjøen.

Tinn Moderne


Ønsker du ei hytte i en minimalistisk stil bør du se nærmere på denne. De store vindusflatene, takformen og de enkle detaljene gir hytta et stramt og elegant uttrykk.


Innvendig er den lik Tinn Tradisjon, borsett fra hemsløsningen, se neste side. Stua og kjøkkenet har åpen løsning og de store vindusflatene inviterer omgivelsene inn. Denne delen har dessuten pulttak som gir stor takhøyde — og ekstra god romfølelse.


Hytta er på kun 47,6 kvadratmeter, og hver kvadratmeter er utnyttet maksimalt. Her har du to soverom med plass til familiekøyer, bad og vindfang i tillegg til oppholdsrommet.